Groen Beersel kiest definitief voor WijZijnBeersel

In Beersel wijzigt de groene fractie in de gemeenteraad haar naam definitief in WijZijnBeersel. Zo verankeren ze de vernieuwende en verbindende boodschap die in 2018 bijzonder gewaardeerd werd door de kiezer in een breed gedragen en ambitieus lokaal project voor de toekomst van Beersel.

In 2018 stapte Groen Beersel naar de kiezer onder de slogan WijZijnBeersel met een project dat stoelde op vernieuwing en verbinding. Zo toonden we dat groene thema’s zoals meer groen, behoud van open ruimte en veilige fietspaden belangrijk zijn, maar dat onze beweging ook inzet op levenskwaliteit, actief burgerschap en samenhorigheid. Deze boodschap sloeg aan en vertaalde zich in een eclatant succes bij de laatste verkiezingen. Veerle Leroy, onze schepen in het vorige college, kreeg meer voorkeurstemmen dan de huidige burgemeester en overschaduwde ook alle andere leden die vandaag in het college zitten.

Dit signaal van de kiezer werd spijtig genoeg compleet genegeerd door de verliezende partijen die samen een coalitie aangingen die nu uitblinkt in inertie en oude politieke cultuur. Heel wat oude dossiers blijven maar aanslepen (Grote Sleutel, Kerk Lot, Groen Blaffetuurke …) en andere projecten die dateren uit de vorige legislatuur werden wel afgewerkt (fietspaden, Land van Teirlinck …), maar er werden veel te weinig nieuwe ijzers in het vuur gelegd. Onze gemeentelijke infrastructuur wordt onderbenut, is te duur en takelt af (Evenementenhal, Moesjebaas, sportinfrastructuur …). Het provinciale zwembad in Huizingen werd gesloten en het gemeentebestuur liet gewoon betijen … Rust Roest!

WijZijnBeersel wil meer ambitie in het beleid. Ook bij ons moeten nog heel wat bakens verzet worden om voor elke inwoner een kwalitatieve omgeving te garanderen waar het aangenaam is om leven. En we zullen een stevige tand moeten bijsteken om ons, onze kinderen en de komende generaties te wapenen tegen de uitdagingen die op ons afkomen: klimaat, (kinder)armoede, verstedelijking, mobiliteit, mentaal welzijn …. WijZijnBeersel wil elke inwoner betrekken in dit project en ervoor zorgen dat elke Beerselaar weer trots is om Beerselaar te zijn.

WijZijnBeersel zal de komende maanden uitpakken met vertrouwde gezichten én nieuwe kandidaten die mee hun schouders willen zetten onder dit breed gedragen project. En om ambitieuze plannen te kunnen verwezenlijken legt WijZijnBeersel de lat meteen hoog. Wij moeten voldoende kiezers overtuigen om ‘incontournable’ te worden bij de komende coalitievorming, zodat we met minstens twee schepenen echt kunnen wegen op het toekomstige beleid. Bij de vorige verkiezingen scheelde het amper honderd stemmen. Dat mag ons geen tweede keer overkomen.