Brabantse wouden

Tussen het Hallerbos, het Zoniënwoud en het Meerdaalwoud vind je robuuste bossen, kronkelende rivieren en open velden. Samen goed voor meer dan 10.000 hectare waardevolle natuur. De natuurlijke meanders van de Dijle, Laan en IJse zorgen er voor een klimaatbestendig landschap vol levende natuur. Als je uit de riviervalleien klimt, kom je op het Brabants plateau waar de mooiste holle wegen diep in het landschap snijden.

Kunnen het Hallerbos, het Zoniënwoud en het Meerdaalwoud uitgroeien tot een groot nationaal park? De Brabantse Wouden hebben er in elk geval de capaciteit voor. Samen met het Agentschap voor Natuur en Bos, de Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud, de Koninklijke Schenking en de betrokken gemeenten dienden we in mei 2023 het masterplan in en hopen zo om weldra de erkenning in de wacht te slepen.

Wij zijn grote fans. Het huidige gemeentebestuur stelt zich heel terughoudend op, maar wij zijn ervan overtuigd dat dit project een gigantische meerwaarde biedt voor onze gemeente. De Boerenbond en Vlaams Belang hebben er alles aan gedaan om onze landbouwers op te zetten tegen dit project, maar wij zijn van mening dat ook de landbouwsector hier alleen wel kan bij varen! Duurzame landbouw met een focus op lokale productie is de toekomst.

Spreid het nieuws ...