Als ik één dag burgemeester zou zijn?

Op 25/10/2023. Betere mobiliteitsaansluiting op openbaar vervoersnetwerk: gratis parkingmogelijkheden nabij stations om vandaar bus of trein te nemen (de lijn of mivb).

M. M. op 10/10/2023: Met 1 dag als burgemeester kom je er niet, dat is duidelijk. Ik loop reeds een hele tijd met het besef dat er wel degelijk mogelijkheden zijn om de kost, verspilling en afvalberg te reduceren. Ik vind namelijk de projecten BABYTHEEK en FIETSBIB geweldige initiatieven die op poten gezet werden door De Transformisten, voornamelijk in het Brusselse en ook in Lennik en Leuven. Dit zijn plekken waar babyspullen en fietsen kunnen uitgeleend worden. Jonge ouders kunnen kennis maken met “gebruik” iplv “bezit”. Duurzaamheid is niet langer een slogan. Alle jonge gezinnen kunnen er dan concreet mee aan de slag gaan. Hergebruik is een logische oplossing om onze afvalberg structureel te verkleinen. Het is een laagdrempelig platvorm voor “ALLE” jonge ouders. Ik blijf ervan overtuigt dat Beersel dergelijk plan zou aankunnen, er is ruimte (oude gemeenteschool van Alsemberg of Beersel, de grote sleutel, DOC) er zijn veel organisaties, indien ze op de gepaste manier “warm” gemaakt worden zouden helpen (gezinsbond, Soroptimisten, Okra) er lopen vast wat handige Harry’s rond die fietsen opnieuw rijklaar kunnen maken. We hebben onze consultaties van Kind en Gezin en de verpleegkundigen (mijn ex-collega’s) die kunnen bijdragen aan de bekendmaking van het platform. Maw het moet een centrale, toegankelijke plek worden waar elke Beerselaar de weg naartoe vindt, dus zeker GEEN positionering van armoede-initiatief, want dat is het NIET. Het is een verbindend, positief, circulair verhaal in openheid naar ALLE bevolkingsgroepen en met een hoopvol oog voor de toekomst! Amaai zeg wauw 😉

17/09/2023. markt in Beersel organiseren. Voor jongeren een ontmoetingsplek creëren (bvb Moesjebaaz)

A. op 26/09/2023. Voor het grootste deel zou ik het buurtleven stimuleren met activiteiten voor jongeren. paardrijden, kennismaking met skateboarden (skatepark Lot). Ik zou een pand opzetten met intergenerationele werkplaatsen (aardewerk, coderen, enz.). Ik zou lokale bedrijven opzetten, niet alleen kruidenierswinkels en de promotie van lokale producten (van de boerderij, naburige brouwerijen, enz.). eigenlijk dat er meer buurtleven is!

L. H. op 16/09/2023. Maak werk van herziening bpa’s zodat grote villa gronden herverkaveld kunnen worden.

16/09/2023. Beersel een aangename plek maken door activiteiten, mooie plekken. Beersel terug levendig maken!!

L. D. op 16/09/2023. Geen auto’s meer in wijde straal rond schoolbuurten.

Op 16/09/2023. Beter openbaar vervoer!!!!!